Nu är Hanna redo för en riktig ölfest

BIldspel

Bild 1 av 3

Hanna Gustavsson är den som håller i alla trådarna när det gäller Brewskival.


 

88 bryggerier. 7000 gäster. 90 volontärer. Mitt i allt detta står Hanna Gustavsson och ska hålla ordning på allt vid helgens Brewskival.

Under det första året var hon volontär. I fjol jobbade hon en hel del med festivalen. Och nu är det dags för Hanna Gustavsson att vara festivalgeneral fullt ut under Brewskival. Ett jobb hon verkligen gillar.

– Det är mycket jobb men roligt jobb. Nu längtar jag till festivalen och att jobba ad hoc med att lösa de saker som dyker upp, säger hon.

Brewskival har växt även till i år och med 88 bryggerier som deltar blir det förstås en hel del frågor. Allt från frågor om boende till hur man hittar till Helsingborg kan dyka upp och Hanna förväntas ha svar på det mesta.

– De sista två månaderna har jag inte hunnit med så mycket annat och den senaste veckan har nästan allt handlat om kontakter med bryggarna, säger hon.

En del ommöbleringar har skett på området för att få plats med alla bryggerier. Där det tidigare varit mat blir det nu öl i stället, och maten flyttas till ett nytt område. Men i övrigt är det mycket som är sig likt.

– Tält, hotell, toaletter och sådant bokade vi redan efter förra årets festival. Nu är det lite fler tält bara, säger Gustavsson.

Hon gillar att ha ordning på saker och ting och den egenskapen är perfekt för jobbet.

– Jag älskar att organisera och det bor nog en liten robot i mitt hjärta. Nu har vi gjort det vi kan. Om det krånglar med något så är det så och då får vi lösa det. Men det ska inte vara något som går helt åt pipan och det brukar inte vara så stora problem.

Vädret har varit strålande de tidigare två åren, nu återstår att se hur det blir i år. Det har varnats för regn, men det är inget som bekymrar.

– Blir det regn så är det så, då blir vi blöta. Men vi har ganska många tält och dessutom har vi pumpar så vi ska kunna ta bort pölar om det blir sådana.

En intensiv helg väntar alltså för Hanna Gustavsson och hon är redo. Målet är förstås att allt ska flyta på och då blir det troligen även tid för lite öl.

– I fjol hann jag prova tio öl under hela festivalen. Nu är målet att smaka på 20 öl, säger hon.