Gratis bryggerishuttle under hela sommaren

En Hop on Hop off-buss som trafikerar fem bryggerier i Göteborg har gjort succé under våren. Nu förlängs projektet och rullar i stort sett varje lördag under sommaren.

Fem Göteborgsbryggerier har vid några tillfällen under våren testat ett koncept med en gratis shuttlebuss som kör mellan de olika bryggerierna. Konceptet föll väl ut vilket innebär att bussen kommer att fortsätta att köra varje lördag under sommaren, mellan 29 juni och 7 september, bortsett från den 20 augusti då flera av bryggerierna är stängda.

 

Bussen trafikerar fem bryggerihållplatser, men startar sin resa på Järntorget. Sex avgångar varje lördag som följer samma körschema, och som passagerare kan man hoppa på och av bussen när och var man vill.

 

Efter Järntorget går turen först till Beerbliotek i Kungsten, därefter Vega på Ringön och Stigbergets på Ringön, vidare till Spike i Gamlestan, för att sedan avsluta vid Poppels Citybryggeri i centrala Göteborg.

 

– Jag är jätteglad för mottagandet som Hop on Hop off-bussen har fått. Vi började prata om att anordna den redan innan pandemin, och att den nu äntligen är igång och att det har funkat så bra är fantastiskt, säger Richard Bull på Beerbliotek.

 

I framtiden hoppas Richard Bull att projektet kan växa och utvecklas ytterligare.

 

– Min förhoppning är att vi kan vidareutveckla konceptet så att ytterligare bryggerier är med. Jag hoppas också att vi med lite stöd från Göteborgs Stad kan göra vår busstur till en etablerad aktivitet som faller både turister och fler göteborgare i smaken, säger han.

 

Planen är att den avslutande lördagen, den 7 september, kommer att innehålla något extra. Någon form av avslutningsfest på samtliga inblandade bryggerier är under planering, men exakt upplägg är ännu inte klart.

 

Anledningen till att bussen inte kommer köra den 20 augusti är att flera av bryggerierna har stängt under musikfestivalen Way Out West. Dessutom kommer turen inte att stanna vid Stigbergets Ringön den 20 juli eftersom de har stängt då.

 

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.