Succésommaren fick avslutas i Nyköping

Nina Schultes, Kalle Andersson och Alexander Ed+en hade en trevlig helg i Nyköping. Foto: Privat.

Första året med bryggeripub blev en stor succé för Snausarve Gårdsbryggeri. Dessutom hann man under förra veckan lämna ön för några evenemang. Nu ska man bara hinna med att brygga öl igen.

 

Snausarve Gårdsbryggeri divs på södra Gotland av Nina Schultes och Kalle Andersson. Under sommaren satsade de för första gången på ett taproom med fulla rättigheter och det blev väldigt populärt.

– Vi visste nog inte riktigt vad vi gav oss in på. Det har varit fullt på kvällarna och även mycket folk på våra luncher, säger Schultes.

Onsdag till fredag har man haft öppet under sommaren och det har inneburit mycket jobb. Så mycket att man faktiskt inte hunnit med att brygga öl.

– Vi har inte hunnit med det alls. Jo, vi har bryggt en batch med folköl, säger Schultes.

Nu ska hösten ägnas åt att brygga ifatt och skaffa sig ett lager av öl. Puben ska hållas öppen någon gång till och det blir en del privata evenemang, men annars är säsongen över.

Det blev en hel del ölsnack när Snausarve Gårdsbryggeri hälsade på hos Nils Oscar i helgen.

– Vi kommer absolut att fortsätta med det här även om det varit mycket jobb. Under den gånga veckan har man faktiskt kunnat unna sig att resa lite på egen hand också. Då har det blivit ölevent hos Eskilstuna Ölkultur och till helgen gästade man Nils Oscar i Nyköping i två dagar.

– Det var dåligt väder när vi var i Eskilstuna, men i Nyköping var det riktigt mycket folk och all öl tog slut, säger Schultes.

Nu bär det av hem till ön igen där det ska bryggas öl och även så smått börja att planera för nästa sommarsäsong. Med Alskute, Hop Shed, Gotlands Bryggeri och Snausarve Gårdsbryggeri som alla satsar på att ha öppet för allmänheten har Gotland snabbt blivit en uppskattad öldestination.