Succén får Daniel att skaffa nytt bryggverk

Det går fort framåt i ölvärlden för förre In Flames-trummisen Daniel Svensson. Nu femdubblar han kapaciteten i sitt bryggeri Odd Island.

– Det är riktigt kul att vanligt folk verkar gilla min öl, säger han.

Det är den stora efterfrågan på hans american pale ale ”Citrauvin” som gjort att han fått satsa på nytt bryggverk. I dagsläget hinner han knappt brygga den innan den sålt slut.

– Den går åt snabbt på Systembolagen i Kungsbacka och jag har ju bara kunnat brygga 100 liter åt gången, det har varit helt värdelöst, säger han.

Efterfrågan på Systembolagen har hållit i sig och det är förstås väldigt positivt för bryggeriet.

– I början red vi väl på In Flames-vågen, det var fans som köpte hela lådor. Men nu är det mer utspritt. Vi får ganska få rejtings på Untappd och det innebär att det är vanliga Svenssons som köper ölen.

Nu installeras i stället ett 500-liters bryggverk där han fortfarande delar lokal med bryggeriet Tyska Eken.

Beernews har tidigare berättar om Daniels resa från hårdrockstrummis till ölbryggare, och dessutom om hur tidigare bandkollegan Peter Iwers blivit en del av bryggeriet.

Nu tas nästa steg med ett större bryggverk.

– Vi håller på att installera, det är lite eljobb kvar och vi väntar på jästankarna. Jag hoppas att vi ska kunna provmäska för första gången under november, säger Svensson.

Det är också klart att Citrauvin ska bryggas åtminstone en gång på Lycke Bryggeri. Där har Odd Island hyrt in sig på en 2000-literstank vilket förstås blir en stor skillnad.

– Vi får se hur det fungerar med att flytta receptet till ett annat bryggeri. Men det känns väldigt skönt att kunna prova att brygga en större batch. Mitt schema är helt kaos nu, och det tar massor med tid att brygga på vårt lilla bryggverk, säger han.

Den stora efterfrågan på Systembolaget har gjort att flera andra bitar inte klarats av i bryggeriet. Daniel Svensson hade gärna sett mer av Citrauvin på fat i Göteborg, och han vill också hitta tid till att utveckla nya öl.

– Kanske blir nästa öl en IPA, och jag vill kunna börja sälja folköl, säger han.