Hembryggarduo vann på första försöket

Marcello Milli och Erik Höglund tävlade för allra första gången i en hembrygdstävling. Det slutade med seger och under torsdagen var det premiär för deras brown ale.

Duon från Nödinge är en del av Överstegårdens Hembryggarförening i Nödinge utanför Göteborg. De brygger 20 liter per gång och har inte tävlat med sin öl. Förrän nu.

Då vann de direkt Brewdogs och BarlindBeers tävling med sin brown ale, och första priset var att brygga ölen just hos Jonas Barlind.

– Det var verkligen ascoolt, säger Marcello Milli.

Kompanjonen Erik Höglund håller med.

– Det var riktigt kul. Han vann ju också en hembryggartävling och bestämde sig för att satsa. Jag fick en känsla av att det är möjligt att göra så.

Tävlingen avgjordes i september och redan veckan efter var duon på plats på Björkö för att brygga sin vinnaröl.

– Vi tänkte mest att det skulle vara kul att få ett skriftligt omdöme från tävlingen. Sedan gick vi och vann alltihop, säger Milli.

Nu återstår att se om de fått tillräckligt med inspiration för att göra samma resa som Jonas Barlind och satsa på ett kommersiellt bryggeri.

– Det här var i alla fall ett steg mot det. Om jag bara kunde få brygga öl en dag i veckan skulle jag bli en lyckligare människa. Det är så kul, säger Höglund.