Dieu Du Ciel ser fram emot helgens ölfest

Dieu Du Ciel är ett av de mest spännande bryggerierna på All In Beerfest i helgen. Beernews träffade Stephane Ostiguy, en av grundarna, för ett snack i Göteborg.

Ostiguy var med och grundade bryggeriet i Montreal redan 1998.

– Det har hänt mycket sedan dess. Det har blivit tuffare konkurrens men vi har en fördel av att ha varit med länge, säger Ostiguy.

Det kanadensiska bryggeriet har ett gott rykte bland ölälskare och Ostiguy menar att allt handlar om att få hög kvalitet på sina öl.

– Det måste alltid vara i fokus, det vinner du på i ett längre perspektiv, säger han.

Dieu Du Ciel har växt sedan starten, men är fortfarande ett ganska litet bryggeri om man tittar på Nordamerika. I år når man men produktion på cirka 1,3 miljoner liter.

– Vi siktar framför allt mot marknaden i Quebec, därefter övriga Kanada och USA. I Europa är det främst Italien, Frankrike och Sverige som har vår öl, säger han.

Även om Sverige inte är någon stor marknad för Dieu Du Ciel, så brukar han hälsa på här med jämna mellanrum.

– Jag gillar Sverige, absolut.

Han gör ni sitt första besök på All In Beerfest, men det han hört om festivalen tilltalar honom.

– Jag gillar när festivaler inte är för stora. Det här låter mycket bra. Och det är spännande att höra att bryggerierna verkligen tar med sig spännande öl. Det gynnar oss alla, säger Ostiguy.

Givetvis tänker han passa på att prova öl från andra utställare, men han är också nyfiken på vad besökarna ska tycka om hans öl.

– Jag har pratat en del med Lina van der Zwan som håller i festivalen och jag känner att det kommer bli en mycket bra helg.