Storslam för svensk mjöd i Mazer Cup

Hela fem medaljer blev det för Sahtipaja vid Mazer Cup i helgen. Foto: Sahtipaja.

Mazer Cup är den inofficiella VM-tävlingen för mjöd. I helgen slog Sahtipaja till med tre guld och sammanlagt fem medaljer.

Mazer Cup är en del av ett stort mjödevent i Denver, Colorado, där det bland annat hålls årsmöte i den amerikanska mjödföreningen.

Men det som får mest uppmärksamhet är den mjödtävling som döms av utbildade mjöddomare. I år det blev det stora framgångar för Sahtipaja. Åtta mjöd skickades till tävlingen och det slutade med tre guld och totalt fem medaljer.

– Jag hade ganska höga förväntningar men det här var bättre än jag hade vågat hoppas på. Det känns förstås jättekul, säger Timo Krjukoff på Sahtipaja.
Han gläds extra åt att sonen Johannes varit involverad i fyra av de fem prisade mjöden.
Så här fördelade sig medaljerna för Sahtipajas mjöd i helgen:
Guld:
BA Ljung
MeadMe´s Lost Cherry Vanilla
Red Skull
Brons:
MeadMe´s Lost Cherry
Red/Black Skull
2016 blev det ett guld för Sahtipaja med Out of the Blue och i fjol blev det ett brons för MeadMe Vanilla.
– Det här betyder mer än medaljerna från Ratebeers tävling, för det här är framröstat av utbildade domare. Det väger lite tyngre, säger Krjukoff.
I takt med framgångarna har efterfrågan på Sahtipajas mjöd ökat, inte minst i USA.Via Shelton Brothers närmar man sig nu den första riktigt exporten till USA.

– Det blir åtta olika mjöd som skickas den första gången och det känns kul. Vi vill också öka produktionen av mjöd för att möta efterfrågan bättre, säger Timo Krjukoff.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Storslam för svensk mjöd i Mazer Cup

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer