Storsatsning väntar för duon i Odd Island

I somras installerade Daniel Svensson och Peter Iwers ett nytt bryggverk. Men nu är det dags att växa igen. Foto: Ronny Karlsson

2018 blir året då Odd Island gör en rejäl satsning. Duon Daniel Svensson och Peter Iwers ska byta lokal och satsa på ett betydligt större bryggverk.

Först var det trummisen Daniel Svensson som lämnade hårdrocksbandet In Flames och startade bryggeri. Därefter gjorde basisten Peter Iwers samma resa. Nu ska de båda göra en storsatsning på bryggeriet.
– Det är läge att satsa nu och den här gången ska vi ta ett ordentligt kliv, säger Daniel Svensson.
Från början bryggde Odd Island öl på ett bryggverk på 100 liter, och det bryggverket delade man med Tyska Eken. I somras installerades ett större bryggverk som gav batcher på drygt 500 liter, men det växte man ur ganska snabbt.
– Det tog lång tid innan allt var på plats. Den satsningen räckte inte till, vi vågade inte riktigt ta ut svängarna då, säger Svensson.
Nu är det klart att det blir ännu en expansion och den här gången kommer bryggeriet att bli betydligt större.
– Vi har inte riktigt bestämt oss ännu men det vore optimalt med ett bryggverk på 2000 liter. I så fall köper vi också fyra tankar på 2000 liter. Det är bara jag som brygger och då måste vi vara effektiva och inte hålla på med dubbelbryggningar, säger Svensson.

Satsningen kommer också att kräva en ny lokal. Svensson och Iwers letar för fullt och vill helst stanna kvar söder om Göteborg. Den kommande flytten gör också att samarbetet med Tyska Eken avslutas, då det bryggeriet blir kvar i nuvarande lokaler.

– Det finns flera intressanta lokaler och vi tittar på att vara i Mölndal eller Kungsbacka, jag vill inte pendla genom stan varje dag. Målet är att ha flyttat till sommaren, säger Svensson
När det nya bryggeriet är i gång kan det bli aktuellt med en nyanställning. Man har också beslutat att satsa enbart på fat och burkar framöver.
– Vi kommer att samarbeta med Can-Man. Det sparar också tid åt oss, men vi kommer nog att behöva ha en bryggarassistent på sikt, säger Svensson.