Stopp för all servering efter 20.30

Johan Carlson, generaldirektör på Folkhäöslmundigheten, presenterade under onsdagen nya hårdare restriktioner. Foto: Pressbild.

Stopp för alla restauranger och caféer att ha öppet efter 20.30. Så blir det från 1 mars, när planen tidigare var att lätta på restriktionerna.

 

Sedan julafton har svenska barer och restauranger tvingats att sluta med alkohol 20.00 och sedan stänga 20.30. Därefter har det varit okej att öppna igen på vissa håll, men då utan att servera starkare alkohol. Vissa barer har då haft folkölssatsningar för att ha kvar gästerna längre.

Men i stället för en lindring 1 mars blir det tuffare regler. 20.30 ska alla stänga, och man får inte öppna igen. Det gäller dessutom alla serveringsställen i landet.

– Från och med den 1 mars ska alla serveringsställen stänga 20.30, oavsett om man säljer alkohol eller inte, sade Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör på en presskonferens under onsdagseftermiddagen.

Det sätts ingen tidsgräns för när de nya hårdare restriktionerna ska avslutas. Det verkar som att take away ska kunna fortsätta att serveras även efter 20.00.