Stigberget värvar från Three Floyds

Stigberget värvar från Three Floyds i USA. Enligt uppgift ska Barnaby Struve flytta till Göteborg och bli huvudbryggare på Stigberget.

Det är sajten Good Beer Hunting som berättar om nyheten. Barnaby Struve är en av personerna som byggt upp Three Floyds till ett av världens hetaste varumärken i ölbranschen. Han hade där rollen som vice vd tills han för knappt två år sedan tog ett steg tillbaka av personliga skäl.

Han fortsatte dock som konsult åt Three Floyds, men har inte varit inblandad i den dagliga verksamheten.

Nu lär alltså Struve vara på väg till Sverige och Göteborg, där han enligt Good Beer Hunting ska bli huvudbryggare på Stigberget. Till att börja med under en testperiod.

– Det är ett stort steg att flytta till Sverige, jag vill känna mig säker innan jag tar steget fullt ut, säger Struve till Good Beer Hunting.

Enligt uppgift dyker Struve upp i Göteborg i mars, och det är han själv som ska ha tagit kontakten med Stigberget.

Han konstaterar att Stigberget är ett litet bryggeri med bara åtta anställda, men var å andra sidan med när Three Floyds var ett litet bryggeri och kunde då bygga upp en betydligt större verksamhet.

Stigberget har haft sitt i särklass bästa år någonsin, bland annat har deras Gbg Beer Week IPA 2016 rankats som en av världens bästa india pale ales.

Vi jagar Stigberget för en kommentar.