Stigbergets utökar och anställer ny duo

Stigbergets Bryggeri flyttar sin verksamhet och utökar kapaciteten. Dessutom är två nya bryggare anställda.

Stigbergets har under det senaste året varit ett av Sveriges allra mest uppmärksammade bryggerier. Framgångarna med bland annat Gbg Beer Week 2016 har gjort bryggeriet känt även internationellt.

Nu står bryggeriet också inför stora förändringar. När Olle Andersson satsar helhjärtat på O/O Brewing, kommer istället Lucas Monryd och Andreas Görts in på heltid i företaget. Dessutom ska bryggeriet utöka kapaciteten och flytta bryggeriet ut till östra delarna av Ringön.

– Vi flyttar med nuvarande bryggverk men ska satsa på fler tankar och en ny buteljeringsanläggning, säger Nils Hultkrantz som är en av delägarna.

Under 2016 bryggdes det cirka 400 000 liter hoa Stigbergets, men när allt är uppstartat på Ringön är ambitionen att 2018 brygga 800 000 liter. Inte heller då ligger man nära maxgränsen i sin nya lokal.

– Om vi maxar produktionen kan vi nå 1,2 miljoner liter med nuvarande bryggverk. Och med nytt bryggverk skulle det vara möjligt att brygga två miljoner liter öl i det nya bryggeriet, säger Hultkrantz.

Lucas Monryd och Andreas Görts är i dag anställda av All In Brewing, men har till största delen bryggt öl åt Lycke Bryggeri. I den nya organisationen blir de båda bryggarna anställda av Stigberget fullt ut.

– Men det blir ändå ett samarbete med All In Brewing. Vi har bland annat bryggt vår samarbetsöl Business As Usual för att markera samarbetet, säger Hultkrantz. Monryd och Görts kommer in i verksamheten 1 juni, och Olle Andersson lämnar Stigberget sista september. Det blir alltså en ganska lång tid för överlämning och annat.

Framåt vintern är sedan ambitionen att flytta till de nya lokalerna på Ringön. Nuvarande lokaler ska behållas och det kan även i fortsättningen bli tal om ölbryggning där. Om det blir så och hur det i så fall blir är ännu inte klart.

Läs också:

O/O satsar på eget bryggeri