Stene säljer Akkurat – satsar i Gamla Stan

Foto: Ronny Karlsson.

Efter nästan 22 år säljer Stene Isacsson Akkurat i Stockholm. Nästa utmaning för honom blir att driva Zum Franziskaner i Gamla Stan i stället.

Akkurat på Söder i Stockholm har blivit ett måste för många ölnördar världen över och flera gånger har stället utsetts till bäst i världen.

Men nu är det dags för nya ägare att ta över. Stene Isacsson och hans två kollegor säljer till en trio med Alexander Youssef i spetsen.

– Jag känner också att jag behöver en förändring i mitt liv och jag tyckte att det här var ett bra läge. Ölbranschen har som bekant förändrats en hel del de åren jag varit med och tyvärr, i mitt tycke, inte bara till det bättre, kommenterar Stene Isacsson sitt beslut.

Efter 22 år, varav 16 som delägare, kände han att det var dags att bryta upp och prova något nytt.

– Jag tror att det är dags för mig och mina två partners att gå skilda vägar. En av dem har kommit upp i pensionsålder och den andra är mer intresserad av familjelivet än kroglivet. Även om vi tittat på en sådan lösning så blev det aldrig aktuellt för mig att ta över hela rubbet själv.

Inledningsvis blir det så små förändringar som möjligt på Akkurat. Rikard Gustafsson som varit Stene Isacssons högra hand stannar kvar och blir ansvarig för ölkällaren.

– De nya ägarna är väldigt måna om att köra kvar i samma anda. Den största delen av personalen blir kvar så jag ser inga hinder för att Akkurat kommer fortsätta att vara ett guldkorn på ölkartan, menar Isacsson.

I stället tar Isacsson nu över Zum Franziskaner i Gamla Stan, där han blir en av två delägare. Där blir det runt tio kranar och fokus på öl från Sverige och Tyskland. Redan på lördag tar han över de lokalerna.

– Vi kommer att smyga igång lite försiktigt för att känna på lokalerna innan vi stänger för en första renovering vid årsskiftet. Jag måste poängtera att detta inte kommer bli ett nytt Akkurat eller ett ölnördsställe, kommenterar Isacsson.

Även där blir det alltså små förändringar inledningsvis, men på sikt kan det hända lite mer.

– Vi har naturligtvis en sjuk mängd idéer om vad vi vill göra och vi måste känna in oss så vi vet vad som kan fungera. Vi räknar dock med en bit över ett år innan allt är på plats. Det kommer bli en stor och rolig utmaning, kommenterar Isacsson.