Spike vill satsa på anställd bryggare

Trion bakom Spike Brewery är redo för nästa steg. Nu söker man efter en heltidsanställd bryggare.

Spike hade sin premiär på Öl & Whiskymässan i Göteborg i fjol, och har sedan dess hunnit bli ett vanligt inslag på Göteborgskrogar. Dessutom har man hunnit med att öppna sin egen smakbar på bryggeriet i Gamlestaden.

Nu planerar trion Martin Johansson, Mats Wessberg och Marcus Axberg att anställa en person på heltid till bryggeriet.

– Vi vill kunna jobba mer med produktutveckling och vill hitta någon som jobbat med detta i några år, säger Martin Johansson.

Att ha en person på plats på dagarna skulle underlätta för varumottagning och dessutom skulle konceptet med smakbaren kunna utvecklas.

– Det blir ett jobb där du får ta mycket anvar, säger Johansson.

Så här långt har trion skött bryggeriet vid sidan av andra jobb. Det har inneburit jobb på kvällar och helger. Med en ny bryggare på plats skulle också kapaciteten kunna ökas på.

– Vi har bryggt cirka 25000 liter sedan det nya bryggeriet stod klart i mars. I dagsläget säljer vi allt som bryggs och en del tar slut lite för snabbt, säger Johansson.

Så här långt har det mest varit Johansson och Axberg som bryggt öl, medan Wessberg jobbat med försäljning och logistik. Nu är tanken att det ska bli avlastning på bryggarfronten för trion.

– Vi har hjälpts åt så mycket det går. Det viktigaste nu är att vi får jobba mer med produktutveckling och smakbaren, avslutar Johansson.