Världsrymden anfaller med hantverksöl

Den kände brittiske tv-kocken Anthony Bourdain har fått nog av trenden med hantverksöl och liknar företeelsen vid filmen ”Världsrymden anfaller”.

Bourdain säger till The Thrillist att den vanligaste kritiken mot honom och hans show ”Parts Unknown” på CNN är att han dricker vanlig kall öl.
– Jag har alltså inte orkat promenera tio kvarter till närmaste mikrobryggeri där de gör nån jävla Mumford and Sons IPA. Folk blir helt störda. Men jag gillar vanlig öl och jag gillar att ha trevligt. Jag gillar inte att prata om öl eller vin. Vad jag gillar är att dricka öl och om du ger mig något riktigt bra, ett gott hantverksöl, så kommer jag att njuta av det och säga det sen. Men jag kommer inte att analysera det, säger Anthony Bourdain till The Thrillist.
Han berättar också om en episod när han gick in på en bar i San Francisco. Han var desperat ölsugen och såg att det fanns ett brett urval av öl som han aldrig sett tidigare.
– Jag tittade mig omkring och stället var fullt med folk som satt med fem små glas fyllda med olika öl framför sig och skrev ner sina anteckningar.
– Det är inte en bar, det är som taget ur ”Världsrymden anfaller” med kloner av människor. Det är fel. Det är inte vad en bar ska vara. Poängen med en bar är bara att bli lite full.

Fotnot: I filmen ”Världsrymden anfaller” (”Invasion of the Body Snatchers”) inleds invasionen av att mystiska sporer gror till stora frökapslar med förmågan att reproducera och kopiera en människa. När kapslarna utvecklats fullt ut övertar de fysiska kännetecken, minnen och personligheter hos de människor som befinner sig i närheten av dem. Källa: Wikipedia

Läs mer på The Thrillist (engelska).