Spendrups har bestämt sig om nytt huvudkontor

Fredrik Spendrup, vd för Spendrups som nu ska flytta sitt huvudkontor. Foto: Pressbild

Bryggerikoncernen Spendrups ska flytta sitt huvudkontor och nu är det klart vart det hamnar.

Redan förra året stod det klart att Spendrups skulle flytta sitt huvudkontor från Vårby söder om Stockholm, där huvudkontoret funnits sedan 2004.

Någon ölproduktion har dock inte funnits i Vårby sedan 2013 och därför var det inte längre någon självklar placering.

Nu står det klart att det är till Grönstedska palatset på S:t Eriksgatan i Stockholm som Spendrups flyttar. Bryggerikoncernen kommer att hyra 3 500 kvadratmeter i två plan.

– Efter en omfattande sökprocess och noggrann utvärdering föll valet till slut på St Eriksgatan 119. Huset har en helt unik identitet och historia som matchar Spendrups och rätt förutsättningar för att tillsammans med Novi skapa en dynamisk och attraktiv arbetsplats där man vill jobba och vara. Läget i den framväxande stadsdelen Hagastaden känns helt rätt och vi ser redan fram emot att få välkomna in medarbetare, kunder och partners till vårt nya huvudkontor nästa sommar, säger Fredrik Spendrup, vd på Spendrups Bryggeri, till Fastighetsvärlden.

Novi är fastighetsbolaget och de var förstås nöjda med beskedet.

– Det är fantastiskt att Spendrups flyttar till före detta Vin & Spritlagret med tanke på den historia som fastigheten har. Det har länge varit en plats där måltidsdryck varit i fokus och det är kul att få återskapa det tillsammans med Spendrups.  Det ska bli spännande att se denna skräddarsydda lokal växa fram, säger Alexander Johansson, uthyrare Novi Real Estate

Drygt 250 personer jobbar på Spendrups huvudkontor och de får nu ta sig in i Stockholm i stället för att åka till Vårby.