Spännande samarbete ska ge stark belgare

Bildspel

Bild 1 av 8

Idel glada miner när Thomas Fransson, Nina Schultes och Kalle Andersson bryggde öl tillsammans.

De gillar belgiska ölstilar. Därför var valet att brygga en quadrupel inte så svårt när Snausarve Gårdsbryggeri gästade Malmö Brewing för ett spännande samarbete.

Båda bryggerierna har tidigare bryggt quadrupel på egen hand och ville nu prova på att göra det tillsammans också.
– Det här är ett recept som vi har bryggt hos oss tidigare och det är ett öl vi tycker väldigt mycket om, säger Nina Schultes som var på plats tillsammans med Kalle Andersson.
Från Malmöbryggeriets sida var det som vanligt Thomas Fransson och Erik Waller som skötte bryggandet och det blev en dag med mycket ölsnack, en del provsmakaningar och förstås bryggning.
– Vi har alla en fabläss för belgisk öl, annars blir det ju oftast en india pale ale eller en imperial stout när man brygger tillsammans. Men vi har haft en quad på kran här och den sålde en hel del så nu blir det en till, sade Thomas Fransson.
En del provsmakning av andra öl hanns också med och som vanligt vid sådana här samarbeten blir det ett nyttigt erfarenhetutbyte som pågår medan ölet bryggs. Ölet kommer att landa någonstans mellan elva och tolv procent och kommer förstås att finnas på Taproom i Malmö när det är klart.
Här ovan ser du bilder från bryggdagen.