Snart väntar en ny utmaning för ”CC”

Podden vilar och det är ny arbetsplats som gäller. Mycket är nytt för Christian ”CC” Eikner men givetvis handlar det fortfarande mycket om öl.

Efter sex år på Nya Carnegiebryggeriet är det dags att gå vidare för Eikner. På torsdag är det smygöppning på hans nya arbetsplats Älghjärtat i Gamla Stan i Stockholm. Den baren är en del av Flying Elk och det byggs in i det sista.

– Vi smygöppnar på torsdag och kör även över påsken. Sedan blir det mer på riktigt efter påsk, säger Eikner.

Samtidigt som har tar steget in på en ny arbetsplats, är det också viloläge för hans Ölpodden. De många intervjuerna genom åren kan kanske komma tillbaka i ny tappning.

– Det är Carlsberg som äger namnet till Ölpodden och det är helt okej. Just nu vilar podden, men jag kan tänka mig att starta upp något eget lite längre fram.

På den nya arbetsplatsen blir han ansvarig för ölbaren och det kommer att vara öppet tisdag till lördag varje vecka.

– Det ska inte vara något pretentiöst ölställe. Vi vill att det ska kännas som ett vardagsrum utanför hemmet. Det ska gå att träffa sköna människor och dricka bra öl, säger Eikner.

Ägarna till baren har beslutat att de vill gå vidare med projektet även i coronatider och det är Eikner tacksam för.

– Jag sade upp mig innan coronakrisen och undrade vad jag hade gjort när krisen kom. Men det var dags att göra något nytt, säger han.