Snart premiärdags för Stigbergets bok

Nils Hultkrantz, Markus Junkala och Simon Karlsson har premiär för sin bok på fredag.

Bryggeriets historia. Men också recepten på deras mest populära öl och en hel del matrecept. Nu kommer boken om Stigbergets Bryggeri.

 

Det är vd Nils Hultkrantz och bryggaren Simon Karlsson som tillsammans med Markus Junkala skrivit Boken om öl och andra goda grejer som börjar säljas 16 april.

– Det var egentligen Markus idé. Vi jobbade med honom i ett par projekt, bland annat på Ringön och i vårt taproom. Sedan kom corona och vi fick avbryta det samarbetet, men då hade han spånat på den här idén, säger Hultkrantz.

Boken om öl och andra goda grejer släpps den 16 april.

Ungefär ett år har det tagit från att man började planera till att boken kommer ut.

– Jag har skrivit om vårt bryggeri och hela den resan. Simon har skrivit om ölbryggandet, hembryggning och ölrecepten och Markus har ansvarat för matdelen.

Ytterligare två personer har funnits med i bokprojektet. Martin Permer har tagit bilderna och Neale Payling har skapat all grafik som finns med i boken.

– Det roliga med boken är att det finns lite av varje i den. Det är som med precis allt annat på bryggeriet, det är lite oklart men det blir kul, menar Hultkrantz.

Boken ska finnas tillgänglig över hela landet och ska även ges ut på danska framöver.

– Det är en bok med många olika kontaktytor, det finns något för ganska många i den, säger Hultkrantz.

Givetvis var planen att ha en releasefest, men med tanke på pandemin skjuts den festen fram tills det blir lite lättare att träffas och umgås.

Den som är nyfiken på boken kan faktiskt vara med och vinna den här på Beernews i kväll. Alla som svarar rätt på vårt Stigbergets-quiz är med i en utlottning där fem vinnare får varsin bok. Det handlar då om ett bok som Hultkrantz är riktigt nöjd med.

– Man får recepten till alla våra storsäljare och även en del andra av våra öl. En del av matrecepten är även kopplade till öl. Jag tycker att det är en riktigt trevlig bok att bläddra i.