Snart premiärdags för Johans nya business

Sen Johan Malmberg la Business Monkey i vila har han planerat och byggt upp sina nya verksamhet tillsammans med frun Josefin Malmberg. Nu blir det BBQ och bärs. Foto: Privatbild

Johan Malmberg som tidigare drev Business Monkey är nu startklar för sitt nya projekt – som inkluderar både öl och mat.

När Johan Malmberg lade Business Monkey vilande under pandemin så började han och frun Josefin Malmberg fundera på vad de kunde göra i stället. Resultatet är Fire and Mash BBQ & Beers på gården i Töllsjö sydost om Göteborg.

Paret har jobbat hårt för att få allt klart inför sommaren och nu är det snart dags för premiär. Den 27 juni öppnar restaurangen för första gången och då kommer det även finnas egen folköl och soda till försäljning.

– Ja, till en början i alla fall. Tänker att jag köper in lite folköl från lite kompisar i Göteborg för att bredda sortimentet lite, säger Johan Malmberg.

Anledningen till bristen på eget öl är tid. Johan jobbar heltid i försvaret och har fått ägna fritiden åt att färdigställa restaurangen.

– Det har varit 100 procent fokus på att vara snickare, målare, skogshuggare och allmän allt-i-allo för att hinna få allt färdigt, berättar han.

I dagsläget kan Johan inte svara på om det kommer att bryggas starköl i bryggeriet igen. Förutom den som han brygger åt andra.

– Vi håller fortfarande på och funderar på den biten. Just nu är vi helt inriktade på sommarens BBQ-kvällar!

Evenemanget den 27 juni handlar om en sneak peak och antalet platser är begränsat till 28 sittande gäster på grund av pandemin. Helgen därefter, den 4 juli, blir det 4th of july-firande. I övrigt har öppettiderna inte bestämts än.