Efter 26 år – vännerna tar över bryggeriet

Efter 26 år ska bryggeriet Wolf Creek få nya ägare. Foto: Montage.

Ett tragiskt dödsfall leder till att bryggeriet Wolf Creek säljs efter 26 år. Nu tas lokalerna över av vännerna som också driver bryggeri.

 

Efter 26 år har Wolf Creek Brewery i de norra delarna av Los Angeles bryggt sitt sista öl. Rob och Laina McFerren var tidiga med att ha bryggeri i Los Angelestrakten och verksamheten har rullat på bra genom åren.

Men i fjol drabbades Rob av cancer och gick bort i december. Då bestämde sig Leina McFerren för att sälja deras livsverk.

Nya ägare blir Brian och Samantha Schmitz som driver bryggeriet Lucky Luke. De startade 2015 och har haft en hel kontakt med paret McFerren, inte minst för att lära sig en massa.

– Det är en stor ära att få växa och komma in i de här lokalerna tack vare Rob och Laina. De har varit fantastiska förebilder genom åren och vi ser verkligen fram emot att driva deras arv vidare, säger paret till sajten The Signal.

Det här blir den tredje anläggningen som Lucky Luke ska driva i Kalifornien. Den restaurang som fanns knuten till Wolf Creek ska Laina McFerren behålla.

– Vi har gett 24 år av våra liv till craft beer och nu är det dags att låta facklan gå vidare. Jag vet att Rob skulle gilla att se Lucky Luke på de här ytorna och att föra vidare arvet med välsmakande craft beer. Det känns bra att de fortsätter att ge saker tillbaka till den community som stöttat oss under alla dessa år, säger Leina McFerren.