Tvärstopp för Nordic Artisan när corona kom

Johan Malmberg berättar att när coronapandemin slog till blev det stopp för det nya bryggeriet Nordic Artisan Brewing. Foto: Peter Lindh

Nordic Artisan Brewing har drabbats hårt av corona. Planerna som gjordes upp förra hösten har fått skrotas och inget bryggs längre.

Förra hösten berättade vi om att Johan Malmberg på Business Monkey i Bollebygd startat Nordic Artisan Brewing tillsammans med Michele Antonacci, Bilguun Yansan och Fredrik Tegfors. Tanken var bland annat att Nordic Artisan skulle hjälpa Business Monkey att bli av med överkapaciteten i bryggeriet. Men sen dess har pandemin rullat in och satt stopp för projektet, av de fyra är bara två kvar nu och inget bryggs.

–  Vi hade en ruskigt bra setup, sen grinade panemin oss i ansiktet. I dag är det jag och Fredrik Tegfors som är kvar, Michele Antonacci valde att åka hem till Italien när pandemin kom. Så just nu går det på konstgjord andning och det är till 100 procent på grund av corona.

– Vi hade en lanseringsplan klar i våras när pandemin slog till, mässor, förpackningar, offerter från Systembolaget … I stället blev vi stående med ett varulager för en kvarts miljon som vi inte fick avsättning för.

Så nu händer inte så mycket med Nordic Artisans, förutom att man sakta men säkert säljer sig igenom varulagret. Innan det är klart bryggs inget mer. Men Johan har inte gett upp projektet. Så snart världen blir normal kör han igång igen.