Snart premiärdags för bryggeripuben

Jessica Heidrich kommer inte att driva puben och restaurangen, men alla deras öl kommer att finnas tillgängliga. Foto: Ronny Karlsson.

Bryggeriet rullar på som vanligt. Men snart är det även dags för Hop Notch att få sin egen bryggeripub på Rindö.

 

Det var under hösten 2018 som Jessica Heidrich och Magnus Karperyd tog över Waxholms Bryggeri och även då bestämde sig för att lansera Hop Notch. Båda dessa varumärken finns i dag på Systembolaget och på krogar, men nu ska det även gå att dricka ölen vid bryggeriet.

I maj öppnar nämligen bryggeripuben i direkt anslutning till bryggeriet. Systrarna Ronja och Jessica Eriksson kommer att driva puben och restaurangen och där ska det fokuseras på öl från Hop Notch och Waxholms Bryggeri.

– Vi funderade på att driva den själva när vi tog över, men kände att vi ville fokusera på att få till bryggeriet, det här bli kanonbra, säger Jessica Heidrich.

Planen är att öppna under maj månad och Heidrich ser fram emot samarbetet.

– Det känns jättebra. Tjejerna är kanonbra, de är pigga och det händer grejer. Vi har fått smaka på en del av deras mat och det smakar jäkligt gott.

I dagsläget finns tre kranar i lokalen, men tanken är att all öl som förpackas på burk eller flaska också ska finnas tillgänglig. Den enda ölen som kommer att finnas från andra bryggerier är lättöl och alkoholfri öl, som ännu inte produceras på plats.

Inledningsvis blir det luncher under maj. Under sommaren är sedan planen att ha öppet sju dagar per vecka, och i och med att de båda bryggeriägarna numera bor i närheten finns det gott om planer på olika evenemang som till exempel ölprovningar. Ostmakeriet är en av grannarna på ön, så det ligger nära till hands att det kommer att erbjudas kombinerade öl- och ostprovningar framöver.