Snart kan du brygga en virtuell pastry stout

Nu kan du brygga din öl på datorn eller spelkonsollen. Foto: Pressbild

Först kom Microsoft Flightsimulator och lärde miljoner att ratta en 747. Nu kommer nästa steg: En hembryggningssimulator.

En del kanske har svårt att tänka sig nöjet i att sätta sig och simulera en lång sjutimmarsbryggning, men det blir snart möjligt när spelet Brewmaster släpps till hela raden av spelkonsoller samt PC.

Spelaren kommer att kunna kontrollera varje del av bryggningen precis som i verkligheten, från recept till öl i glaset. Och naturligtvis kan köpa nyare och bättre utrustning hela tiden.

På Steamsidan beskriver utvecklarna spelet så här:

– Förbättra ditt hantverk för att bli den ultimata bryggmästaren i den första realistiska ölbryggningssimulatorn någonsin. Använd alla bryggarknep och den bästa utrustningen för att följa ett recept eller experimentera med massor av olika ingredienser för att förbättra dina kunskaper. Delta i tävlingar för att tjäna tokens så att du kan uppgradera din utrustning för att bli en ännu bättre bryggare.

Vört rinner från bryggverk till fat.

Varför inte köra ett fatlagringsprogram?

Det går att brygga veteöl, belgisk blonde, IPA med mera, kanske blir till och med en virtuell pastrystout med skumtomtar möjlig nästa år…

Om spelet slutligen lever upp till sin beskrivning får vi se under 2022 när det lanseras. Och om det finns hembryggare som är villiga att brygga i timmar för nöjet att inte kunna dricka resultatet.

Läs mer om spelet på Steam.