New Belgium öppnar bryggeri Kalifornien

Ny öppnar New Belgium en bryggeripub i San Fransisco. Foto: New Belgium.

New Belgium har växt till att bli ett av USA.s största bryggerier. Nu satsar man på en bryggeripub i Kalifornien också.

 

Det är i San Fransisco som man ska starta upp den verksamheten kommande helg. Men lokalerna är inte nya. Sedan tidigare har Little Creatures haft verksamhet i lokalerna som ligger i stadsdelen Mission Bay.

Gemensamt för de båda bryggerierna är att de har japanska Kirin som ägare. 2018 valde man att låta australiensiska Little Creatures satsa på en helt ny bryggeripub i Sam Fransisco, men efter att ha köpt upp New Belgium 2019 har man tänkt om. Nu låter man i stället bryggeriet från Colorado ta över lokalerna.

Satsningen på Little Creatues i Kalifornien tog aldrig riktigt fart och man bedömer att varumärket New Belgium ska locka fler besökare.

Som huvudbryggare har man anställt Ramon Tmayo, som tidigare jobbat på Russian River och Anchor Brewing. Det kommer att finnas drygt 20 kranar i lokalen och fem v de ölen ska bryggas på plats och enbart gå att köpa i den egna baren.

Det kommer då att handla om bland annat en pilsner i italiensk stil, en välhumlad West Coast-IPA och en witbier med lokal malt.

Anläggningen har också en stor uteplats och det kommer att finnas plats för en hel del gäster när restriktionerna för pandemin tas bort.