Bell’s Brewery köps upp av jätten Lion

Bell's köps av australiensiska Lion. Foto: Pressbild

Bell’s Brewery, ett av USA:s största bryggerier köps upp av Lion, ett dotterbolag till japanska Kirin.

Bell’s Brewery är USA:s sjunde största bryggeri och säljs nu i sin helhet till öljätten australiensiska Lion, ett dotterbolag till japanska Kirin och samma bolag som tidigare köpt New Belgium.

Bell’s grundare Larry Bell, som gått igenom cancer flera gånger, ska dra sig tillbaka och det blir i stället New Belgiums VD Steve Fechheimer som leder Bell’s under övergångsfasen.

– Jag har haft en del hälsoproblem de senaste åren och när man kommer upp över 60 så börjar man tänka mer på sånt och hur man ska hantera det, säger Bell enligt americancraftbeer.com.

– Jag har funderat på det här i några år och jag tror att det viktigaste nu är att vi har hittat nån att gå samman med som vi respekterar och har förtroende för.

Bell’s distribuerar öl i 43 av USA:s stater, men de flesta av bryggeriets anställda finns i Michigan. Företagets produktsortiment kommer inte att förändras på grund av försäljningen.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna hela teamet från Bell’s. Att gå samman kommer omedelbart att stärka vår förmåga att tjäna och expandera hantverksölsrörelsen, ge mer värde för våra partner och fortsätta omdefiniera hur man gör affärer i en värld som står inför historiska ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar, säger Steve Fechheimer.

Bell tror på en ljus framtid och hänvisar till New Belgiums försäljningsframgångar sedan bryggeriet blev uppköpt.

– Lion köper inte företaget för att sälja mindre öl. De vill att det ska växa och jag tror att Bell’s är väl rustade både produktions- och personalmässigt för att kunna göra det.

Köpesumman för Bell’s har inte avslöjats.

Läs mer här.