Öljätten vill sälja sina brittiska bryggerier

Det ser ut som att brittiska Fourpure och Magic Rock står inför ett ägarbyte. Foto: Pixabay

Efter bara fyra år ser det ut som att australiensiska Lion säljer brittiska Fourpure och Magic Rock. Och med detta flyttas Lions fokus bort från Storbritannien.

Kirinägda Lions satsning via dotterbolaget Lion Little World Beverages i Storbritannien går mot sitt slut. I alla fall för den här gången.

Företaget överväger att sälja Lion Little World UK med Fourpure och Magic Rock, bryggerier man köpte för okända summor för fyra år sen.

På Lion Little World UK säger man att man mött försvårade affärsmöjligheter de senaste två åren i Storbritannien, men att man ändå fortsatt att investera och att bryggerierna nu är redo att dra fördel av, speciellt när handelsmöjligheterna förbättras framöver.

Men samtidigt har ägaren gjort stora investeringar i både hemlandet Australien och i USA, och det är i de länderna man verkar vilja fortsätta satsa.

Fourpure och Magic Rock har slagits om utrymmet på hyllorna i livsmedelsbutikerna i Storbritannien de senaste åren, men med blandad framgång.

För även om Magic Rocks mest säljande öl, Saucery Session IPA, ökade med 26,1 procent mellan september 2020 och september 2021, så tappade tvåan Cannonball IPA med hela 48,3 procent.

Ännu värre gick det för Fourpure vars storsäljare Hemisphere IPA tappade 43 procent. Och detta trots en allmän uppgång av försäljningen i landet.

Läs mer på thegrocer.co.uk.