Hantverksöl tar över på rockfestival

Nu tar hantverksölen steget in på en av Sveriges mest populära rockfestivaler. Det är Nääs Gårdsbryggeri och Heavy MetAle som ska servera ölen på Skogsröjet i augusti.

Skogsröjet genomförs i Rejmyre under tre dagar i början av augusti. I år är artister som Yngwie Malmsteen, Saxon, Krokus och Backyard Babies några av huvudattraktionerna.

Men rockfestivaler handlar ofta också om öl, och i år är det Nääs Gårdsbryggeri och Heavy MetAle som ansvarar för all öl på området. Tidiagre har Krönleins haft det uppdraget, men nu blir det betydligt mindre bryggerier som står för festivalölen.

– Vi hittade direkt en gemensam nämnare i passion för musik och engagemanget för hantverket och att därtill kunna erbjuda ett öl från ett lokalt bryggeri från Östergötland gör inte saken sämre säger Stefan Engström som är styrelseordförande för Skogsröjet.

En festivallager ligger på tank hos Nääs Gårdsbryggeri just nu och dessutom ska det tas fram en Rejmyre Pale Ale. Det ölet kommer också på Systembolaget i augusti.

– Vi älskar musik och festivaler. Så vi tar det som en kul grej att få hänga med och göra lite nytta på plats också. Ölen blir en friskt humlad pale ale på 5,2% som garanterat kommer smaka bra i kombination med den fantastiska musiken som det bjuds på i Rejmyre i år, säger Heavy MetAles grundare Lina Simonsson.

6000 personer per dag finns det plats för på festivalen som nu förbereder för sitt tolfte år.