Heavy MetAle satsar på eget bryggeri

Johan Öberg, Lina Simonsson och Martina Öberg i Heavy MetAle har numera sitt eget bryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

Heavy MetAle satsar på eget bryggeri. Planen är att utveckla nya öl men samtidigt fortsätta att ha olika samarbeten.

Heavy MetAle har som ni säkert redan förstått en tydlig koppling till rockvärlden och har under ett antal år lanserat öl på Systembolaget. De har bryggts hos andra aktörer, men nu har man valt att satsa på ett eget litet bryggeri. Snörsjö Hantverksbryggeri blir namnet på satsningen i södra Småland och bryggare är Jonas Lindgren.

– Vi har startat ett eget mindre bryggeri som ett dotterbolag till Heavy MetAle. Snörsjö hantverksbryggeri där vi tar fram öl själva med vår egen bryggare Jonas Lindgren. Vi har gjort oss mer flexibla, menar Lina Simonsson på Heavy MetAle.

Under januari har man släppt tre öl på Systembolaget. Hard Hittin´är tillbaka, tillsammans med bandet Tungsten har man tagit en india pale lager med namnet Tundra och dessutom har man haft premiär för Snörsjö Lager.

– Det är en hyllning till min pappa som gick bort när jag var 17 år, han är och förblir den bästa människa jag någonsin träffat och han om någon förtjänar en egen öl, säger Simonsson.

Under våren kommer man också att fokusera på att nå ut digital till sina följare och sedan finns förstås en förhoppning om att rockfestivalerna kommer tillbaka. Där har Heavy MetAle haft flera åtaganden där det bland annat tagits fram festivalöl.

– Under våren är tanken att vi ska erbjuda digitala öl och rock-kvällar med artister och ölprovningar i kombination med bra musik, kommenterar Simonsson.