Hantverksöl tar plats på ännu en festival

Hantverksöl och musikfestivaler blir en allt mer uppskattad kombination. Nu tar Heavy MetAle över med sin öl även på en andra rockfestival i sommar.

Att dricka öl på rockfestivaler tycker många är en perfekt kombination. I takt med att hantverksölen blivit allt mer populära har de också börjat att synas på dessa festivaler. Heavy MetAle själva har under några år serverat sina öl på Skogsröjet, och senare i sommar är det andra året som In Flames för sin festival Borgholm Brinner, med bara öl från bryggeriet Frequency. Där är sångaren Anders Fridén en av delägarna.

Nu har dessutom Heavy MetAle tagit över ölserveringen och VIP-området på Helgeåfestivalen i norra Skåne i början av juli.

– Det känns jättebra. I år ska vi ha med artisterna mer i VIP-området också och några ska vara med och servera ölen, säger Lina Simonsson på Heavy MetAle.

Helgeåfestivalen har i år band som Wasp, Hardcore Superstar och Mustasch att locka med och målet är att locka fler personer än de 2000-3000 per dag som kommit tidigare år. När det gäller Skogsröjet brukar det vara mellan 6000 och 8000 besökare per dag. Där är årets huvudband Accept, Airbourne, Uriah Heep och Venom.

– Vi märker att intresset för hantverksöl växer hela tiden. På Skogsröjet har det varit en tydlig ökning av intresset för den ölen under de år vi varit med. Många som bara brukar dricka lager väljer ofta att i alla fall prova någon annan öl också, säger Simonsson.

För dom som inte känner sig redo för hantverksöl kommer det också att finnas en importerad tjeckisk lager att dricka. Skogsröjet genomförs i år 2-3 augusti i Rejmyre och Helgeåfestivalen arrangeras 4-6 juli norr om Kristianstad.

– Båda festivalerna drivs av ideella föreningar som har ett brinnande intresse för det här och inte gör det för att tjäna pengar. Så jobbar vi också och det passar oss bra, säger Simonsson.