Skeppsgossen räddas av annat bryggeri

Frank Larsson på Karlskrona Mikrobryggeri är en av de nya ägarna till Skepssgossen.

Bryggeriet Skeppsgossen i Karlskrona kommer att leva kvar. Detta efter att ett annat hantverksbryggeri köpt upp det.

Det är Karlskrona Mikrobryggeri och dess ägare Thomas Larsson som tillsammans med en restaurangägare från Karlshamn, Frank Svensson, har köpt det.

– Det gjorde vi för att vi ville utvecklas och få mer plats att växa på. Karlskrona Mikrobryggeri ligger i anslutning till mitt hotell och min restaurang. Det är trångt och det går inte att växa där, säger Thomas Larsson.

– Sen är det roligt att Skeppsgossen lever vidare. Det var nära att det lades ner och flyttades härifrån. Nu kan vi förvalta det som de har påbörjat. De har ett antal öl på Systembolaget och vi ska väcka liv i ett par av dem och sen utveckla det vidare åt det håll vi vill.

Han berättar att den andra nya ägaren, Frank Svensson, vill utveckla sin restaurang med egen öl.

– Så vi slog oss samman och för mig innebär det också att jag får tillgång till bättre utrustning och mer kapacitet än jag har idag.

Skeppsgossen producerade drygt 25000 liter till Systembolaget och enligt Thomas Larsson gissningsvis lika mycket till krogar och restauranger innan bryggeriet lades i dvala.

– Det är mer än dubbelt så stort som Karlskrona Mikrobryggeri och det var en av de större producenterna i Blekinge.

Så Skeppsgossen kommer att leva vidare och rent av frodas. Karlskrona Mikrobryggeri har tre öl på Systembolaget, men framtida lanseringar kommer snarare att ske genom Skeppsgossen.

– Sen finns andra möjligheter med lokalerna, som bryggerivisningar, mat och taproom, berättar Thomas.

Det är han som kommer att sköta bryggningen till att börja med, men på sikt behövs fler.

– En anställd till blir det, sen får vi se hur det utvecklas i övrigt med lokalerna. Det kan bli fler.