Nu brygger P-G igen efter otäcka fallet

P-G Larsson brygger igen, men de tunga lyften får vänta ett tag till. Foto: Privatbild

I slutet av augusti föll han från en byggnadsställning och hamnade på sjukhus med brutna ben och revben. Nu är P-G Larsson tillbaka och brygger på Torsöl.

Helt återställd är han inte. Det blev tuffare än han trodde att komma tillbaka från olyckan där han föll från en byggnadsställning och gjorde sig så illa att det blev iltransport till sjukhuset.

– Det har varit en längre konvalescens än jag trodde från början. Jag är fortfarande inte helt bra och kan inte lyfta tunga grejor. Så jag har fått hjälp när jag bryggt nu, det är ju lätt att peka, säger P-G.

Han är själv professor och läkare och berättar också att han tittat på röntgenskärmarna efteråt. Och det var värre än han trott.

– Jag hade brutit 20 ben och det låter lite mycket. Jag kanske behöver utreda benskörhet.

P-G Larsson på Torsöl vill på sikt syssla med bryggeriet på heltid. Foto: Privatbild

Han är inte tillbaka i jobbet som gynekolog än, men det var inte så här han tänkt avsluta yrkeslivet. Visserligen är drömmer 68-åringen om att lämna jobbet och bli bryggare på heltid, men det får vänta ett par år till.

– Jag vill göra en kunskapsöverföring innan jag slutar och eftersom det inte gått att operera på två år så har det inte gått att göra den. Men när det är klart ska jag kunna lägga av och bli heltidsbryggare.

Dessförinnan ska han ändå lägga en hel del tid på bryggeriet. I början av nästa år ska han jobba två tre dagar i veckan där.

– Jag fick en tankeställare på sjukhuset, man kanske inte ska skjuta på saker och ting.

Trots att produktionen stått still i stort sett sen olyckan hade P-G ändå tur. Redan innan sommaren hade han bryggt upp ett rejält lager för att kunna lägga mer tid på att experimentera med nya öl. Ett lager som kom till bra nytta när han låg i sjukhussängen.

Även ett annat problem har fått sin lösning. När vi pratade med honom sist var han bekymrad över sin Runa Lager. När den lanserades på burk förlorade Torsöl sex av sju systembolagsbutiker.

– Men vi har gjort en ny version som heter Runas Lager, den är starkare, vi ökade från 5,3 till 6,4, och hamnade i ett annat segment. Så nu har vi tio butiker, säger han och skrattar.