P-G överlevde – men nu står bryggeriet still

P-G Larsson föll från en byggnadsställning och bröt ena benet och sju revben. I dag är han glad att han överlevde.

En olycka som inte skulle hända hände. P-G Larsson på Torsöl föll tre meter och bröt ena benet och flera revben. Nu är han på sjukhuset och bryggeriet står still.

P-G Larsson befann sig på en byggnadsställning tre meter upp och skulle bara flytta på en trälem när han föll till ner och träffade byggnadsställning och ett betongblock.

– Jag bröt fotleden helt och även sju revben och fick åka ambulans till sjukhuset, berättar han.

Natten till i lördags opererades han, men han väntar fortfarande på specialistvård i Göteborg för att skruva ihop revbenen, men det har skjutits upp flera gånger. Hur länge han kommer att få stanna på sjukhuset vet han inte.

– Det beror på revbenen, foten vet jag att jag inte får belasta på sex veckor, men jag kan inte åka hem förrän jag kan ta hand om mig själv. Just nu kommer jag inte ur sängen.

– Men jag lever i alla fall. Jag klarade mig.

Bryggeriet står under tiden stilla. Det är P-G som kan brygga och innan han kommer ur sängen lär det inte bryggas nåt.

– Men sen kan jag nog sitta och tala om hur de andra ska göra.

Samtidigt har han andra bekymmer. Hans storsäljare, Runa lager, förlorade nästan alla sina hyllplatser.

– Fram till sommaren hade det gått riktigt bra, men sen blev det bekymmer. I juni förra året lanserade vi den på burk, innan var den på flaska. Och nu när de gjorde sin utvärdering så säger de att den sålt minst i sitt segment.

– Men den har sålt dubbelt så mycket på ett halvår, som mina andra öl gör på ett år. Jag är ensam i Skaraborg om att ha en lager på TSLS och ska konkurrera med Mariestads och sånt.

Sex av sju butiker försvann i ett nafs, något som förstås får betydelse.

– Det är ett ordentligt avbräck, den stod för 2000 av de 8000 liter jag gjorde det senaste året. Men jag tittade lite på Stigbergets, de spottar ut nya öl jätteofta. Det kanske är det som är modellen i stället …