Nya pengar behövs när Hop Shed ökar

Hop Sheds bryggpub har haft fullt hela sommaren och utöver det arrangerar Rob Bough Hop Shed Beer Week. Längre fram vill han även ordna stora musikevent.

Hop Shed Brewery i Visby ska ta in mer pengar genom en nyemission för att utveckla främst bryggpuben. Större delen av bryggningen görs nu på annan plats.

Genom att ta in nya pengar genom en nyemission hoppas Hop Sheds grundare Rob Bough kunna expandera både bryggpuben och företaget snabbare. Men det är inte bara pengarna han är ute efter i nyemissionen.

– Det är ett bra läge att plocka in nya ägare nu. Vi har ambitionen att öka på Systembolaget och krogarna. Vi behöver mer folk som kan hjälpa till med att expandera vårt nätverk över hela Sverige och om de vill bli inblandade i bryggeriet också så vore det bara kul, säger han.

– För en hembryggare vore det en dröm att få brygga i vårt 200-litersbryggverk på bryggpuben och det har man möjlighet till som aktieägare.

Det har hänt en del hos Hop Shed Brewery den senaste tiden. Sedan drygt ett år har Rob flyttat huvuddelen av produktionen till Burgsviks Bryggeri. På bryggpuben görs bara öl för kranarna där numera.

– Att brygga hos Burgsvik är ett smart sätt att lösa det genom att dela hus och bryggverk för att kunna expandera tillsammans och hålla ner kostnaderna, säger Rob.

– Vi har inte velat ha någon diskussion om att vårt öl smakar annorlunda, så vi har legat lågt med det. Men vi har bättre utrustning och bättre labb där och ölen är bättre nu än de var tidigare.

I expansionsplanerna finns även en satsning på Systembolaget. Tidigare har Hop Shed bara haft nån enstaka öl på fastlandshyllorna, men från december trappas takten upp väsentligt. Och det handlar inte om bara one-offs.

– Vi utökar ganska kraftigt på de åtta butiker som vi nu fått. Förut hade vi bara en öl på flertalet butiker, men från och med mars kommer vi att ha sex produkter på alla åtta, så det är en ganska markant ökning.

– Sen kommer vi även att göra minst sex limiterade öl nästa år, bara en batch av varje och när den är slut så gör vi en något nytt.

Det tillsammans med samarbetet med Burgsvik gör att han tror att även produktionstakten ökar en hel del nästa år. 20000 liter ska bli 30000 på helåret. Och det behövs, lagren är fortfarande tomma efter sommaren.

– Vi sålde helt tokigt mycket öl i sommar, men nu har vi ökat produktionen för att komma ifatt.