Nytt mikrobryggeri byggs i hotell

Thomas Larsson ska tillsammans med frun Charlotte starta Karlskrona Mikrobryggeri. Foto: Pressbild

Till våren kan Karlskronaborna dricka hantverksöl från ett nytt lokalt bryggeri. Då hoppas ägarna till Karlskrona Mikrobryggeri att den första batchen ska vara klar.

Bakom Karlskrona Mikrobryggeri står äkta paret Thomas och Charlotte Larsson och fokus kommer att ligga på den lokala marknaden. Först och främst den egna hotellrörelsen, Arkipelag Hotel.

– Så småningom ska vi försöka jobba in nåt till Systembolaget och andra restauranger i stan, men det ligger längre fram. Första målet är att lyfta restaurangen och hotellet. Att jobba med dryckespaket och konferenser, men även drop-in-besökare.

Thomas har en bakgrund i hembryggning och har hållit på med det i 30 år och nu vill han göra drömmen om ett bryggeri till verklighet.

–  Att experimentera och göra små brygder kommer att bli Karlskrona Mikrobryggeris signum. Vi vill ta ut svängarna och hitta på nya kombinationer, säger Thomas Larsson, som tillsammans med frun Charlotte grundat Karlskrona Mikrobryggeri.

– Jag älskar dryck i allmänhet och i synnerhet öl. Intresset för att kombinera mat och öl som passar ihop är det som ligger till grund för att vi öppnat både restaurang och snart bryggeri i anslutning till hotellet. Våra förhoppningar är att turister ska tycka att det är ett bra utflyktsmål och att lokalborna ser det som trevligt inslag i stadsmiljön, säger han.

Förutom en huslager och hus-IPA kommer ölstilarna att variera stort.

– Vi vill vara väldigt breda och kommer att skjuta vilt.

Än finns inget bryggverk men när det kommer räknar han med att det blir på 250 liter och att årskapaciteten blir 15000 liter när allt är igång.