Ölen snart helt slut för vilande bryggeriet

Bryggeriet Skeppsgossen har inte fått någon ny ägare och nu är ölen snart helt slut på Systembolaget. Foto: Pixabay.

Produktionen har legat nere sedan i vintras och ölen har nästan försvunnit från Systembolaget. Men än så länge finns ingen ny ägare till Bryggeri Skeppsgossen i Karlskrona.

 

Bryggeriverksamheten har legat nere och Joakim Bengtsson, som äger 50 procent av bryggeriet, har lämnat krogbranschen. Nu står utrustningen still och ingen ny ägare har dykt upp.

– Jag äger fortfarande bryggeridelen av Skeppsgossen till hälften. Men nu är det hela vilande i väntan på eventuell försäljning, säger Bengtsson till Blekinge Läns Tidning.

På Systembolaget börjar de lokala ölen att ta slut och troligen kommer de vara helt slut innan det eventuellt dyker upp en ny ägare. Även om en ny ägare dyker upp lär det ta tid innan det kommer ut öl på marknaden igen.

– Lite orolig är jag. Och det vore alldeles för synd om den lokalpatriotiska ölen försvann helt från marknaden. Om 20 år skulle jag själv vilja köpa en Ronneby Lager på Systemet.

Det är oklart om bryggeriet kommer att säljas som en enhet, eller om till exempel utrustning och varumärke får olika ägare. Bengtsson har själv ett jobb i en annan bransch numera och kommer inte att brygga mer öl. Det kan till och med bli aktuellt med en flytt utomlands för hans del.

Nu är frågan om någon är beredd att satsa på bryggeriet och då också köpa upp det.