Sänkt ölskatt ska ge fler jobb i delstaten

Guvernören Ned Lamont gästade nyligen Curt Cameron på Thomas Hooker Brewing och då presenterades beslutet om att sänka ölskatten. Foto: Pressbild.

Bryggerierna ska överleva och kunna utvecklas. Därför sänks nu ölskatten i delstaten Connecticut i USA.

Guvernören Ned Lamont besökte nyligen bryggeriet Thomas Hooker i Hartford och det var då som nyheten presenterades.

Ölskatten sänks från 7,20 dollar per barrel öl och landar i stället på sex dollar jämnt.

För två år sedan ändrade Lamont på andra lagar i delstaten och tillät då bland annat bryggerierna att sälja mer öl från det egna bryggeriet till privatpersoner.

Beskedet mottogs förstås på ett positivt sätt av bryggerierna I delstaten, inte minst var det glada miner på Thomas Hooker Brewing.

– Vår guvernör Lamont är en mästare på att ta hand om små företag och han förstår de unika utmaningar som finns för mindre bryggerier. Vi uppskattar verkligen hans engagemang för bryggeriernas tillväxt och vi tackar honom både för tidigare insatser och för det som nu presenterats, säger vd Curt Cameron i ett pressmeddelande.

Guvernören själv ser det hela som en logisk förändring.

– Connectictus bryggerier har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och det visar sig bland annat genom de hundratals nya jobb som skapats i vår delstat. Vi borde verkligen göra allt vi kan för att stötta små och lokalt ägda mindre företag, och där räknas bryggerierna in. Den här skattelättnaden är ett sätt att hjälpa dom, säger ned Lamont.