Anette lyfter fram bryggeri i Falkenberg

Sommar 2021

Anette Pålsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Anette Pålsson tar gärna en charkbricka och en bitter när hon ska njuta. Det och mer berättar hon i vår sommarserie.

 

Pålsson driver Lilla Edet Bryggeri och här är alla hennes svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Pine Ridge som satsar trots pandemi och vinner pris för sina öl. De har en härlig glöd och energi och gör väldigt goda öl.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag tror det finns ett uppdämt behov av att få gå ut och träffa folk, få käka och få dricka några goda öl. Kanske blir det inte som innan då folk vant sig vid att ta sig ut i naturen och grilla där.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

Att vi får träffa våra kunder igen och öppna vår restaurang!! Det ser vi verkligen fram emot. Innan pandemin hade vi en smakpub som vi stängde i oktober men nu blir det en restaurang.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Chimay för jag älskar trappistöl, en Billsner som är ljus, krispig och ändå smakrik och avslutningsvis en Craftwerket BIPA för att få den fylliga, rostade och humlestinna smakerna.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Helt klart ett fat fyllt med goda charkuterier, oliver, ostar, kyckling, viltkött och annan god plockmat och sköljer gärna ned detta med en engelsk bitter.