Nyemission ska ge nya pengar till Lilla Edet

Anette Pålsson på Lilla Edet Bryggeri berättar att bryggeriet nu ska gå ut med en nyemission för att få in pengar till fler investeringar.

Lilla Edet Bryggeri gör nu som en hel del andra bryggerier och försöker få in mer pengar med nya ägare.

Någon gång i vår är tanken att Lilla Edet Bryggeri som även har varumärket Grästorps Bryggeri ska göra en nyemission, där de tre nuvarande delägarna ska bli betydligt fler.

– Vi vill få in några stora och många små aktieägare, säger Anette Pålsson på Lilla Edet.

Lilla Edet har precis genomfört en stor investering när de tillsammans med Beerium i Surte byggt upp ett nytt produktionsbryggeri på Lödöse Varv i Lilla Edet. Men nu är det alltså dags att ta nästa steg och då behövs mer pengar, hur mycket det handlar om är inte klart.

– Vi har inte kommit så långt än. Idag gör vi klart bokslutet och vi håller på att ta in offerter och sen ska vi göra en beräkning.

– Om en månad vet vi mer och det är ungefär då vi kommer att gå ut med det.

Pengarna ska användas till en burklina, restaurangen och sprittillverkning. Även Lilla Edet ska alltså ge sig in på starkare alkohol.

– Det blir gin och vodka, men jag tror att vi börjar med gin. Men även där är vi en uppstartsfas. Det kanske bli klart sista kvartalet i år eller i början på nästa år.

Vad gäller restaurangen så är tanken att man ska satsa mer på den, med lunchservering och hantverkscafé, men det är alltså vid det gamla bryggeriet.

– Vid det nya bryggeriet är tanken att vi ska satsa på festivaler, men vi har ju precis startat upp produktionen där och det tar lite tid och kraft. Men vi har planer för framtiden.