Ökande stöd för lägre skatt på fatölen

Allt fler politiker vill se en lägre skatt för fatöl i Storbritannien. Foto: Pixabay.

Ska lägre skatt på fatöl bli ett sätt för brittiska pubar att ta sig igenom krisen? Ja, nu finns det i alla fall ett växande stöd för det förslaget i parlamentet.

Förslaget som innebär att öl som serveras från fat skulle ha en lägre skatt är tänkt att underlätta för de pubar som snart kan börja att öppna sina dörrar igen. En hel del pubar har redan stängt för gott, och fler lär det bli även efter att verksamheten kommit i gång.

Nu har ett 80-tal politiker från Tory-partiet ställt sig bakom Richard Holdens förslag om att sänka skatten för fatöl.

– Jag är mycket glad över att flera av mina kollegor ställer sig bakom det arbete jag gör i frågan. Det här är en fråga som påverkar så många och det finns en stor oro att många tvingas stänga om inte något görs, säger Holden.

Det är dock fortfarande en bra bit kvar till att ha majoritet i underhuset, där det sitter över 600 ledamöter. Det finns i dag inget datum för när frågan eventuellt kan komma upp i parlamentet.

De som driver frågan vill dock komma till ett snabbt beslut. På måndag, 12 april, får en del av de brittiska pubarna öppna igen och i juni kan alla ha öppet.

Frågan är hur många av britterna som är beredda att i pandemitider gå tillbaka till sitt vanliga beteende, där puben ofta är ett andra hem.

98 procent av ölen som säljs på de brittiska pubarna är också tillverkad i landet, så pubgästerna kommer att göra sitt för att få fart inte bara på pubarna utan även på produktionen qv brittisk öl på de olika bryggerierna.