San Diego-pionjären nära en nyöppning

Pat McIlhenney är snart redo att öppna sitt nya bryggeri tillsammans med sonen Shawn. Foto: Mcilhenney Brewing.

Han bryggde rejält humliga öl redan före millennieskiftet. 2014 sålde han sitt bryggeri men nu är Pat McIlhenney nära att öppna ett nytt bryggeri.

McIlhenney drev under 15 års tid Alpine Beer Company och byggde upp ett mycket gott rykte bland de ölnördar som började att gilla humliga öl under inledningen av 2000-talet.

2014 sålde han sitt bryggeri till Green Flash, som i sin tur fick stora problem några år senare.

Nu tar Pat nya tag med bryggeri och satsar tillsammans med sonen Shawn. Bryggeriet får namnet McIlhenney Brewing.

– Vi har haft ett fantastiskt stöd av ölintresserade och lokalinvånarna i Alpine. Vi är så tacksamma för att många har ställt upp och hjälpt oss, hela familjen är väldigt redo för att starta detta nya kapitel, säger McIlhenney till sajten SD Beer News.

Alpine ligger cirka 40 minuters bilfärd österut från San Diego och nysatsningen ska faktiskt ske på det bryggverk som man sålde till Green Flash för sju år sedan. Det köptes via en auktion när idet slutade att användas.

I maj öppnar deras taproom, inte långt från den lokala där Alpine en gång i tiden hade sitt bryggeri och lilla taproom. De som gillade Alpines tidiga öl kommer inte att bli besvikna.

– Vi ska inte försöka att uppfinna hjulet på nytt. Vårt mål har alltid varit att producera et brett utbud av kvalitetsöl och det kommer vi aldrig att ändra på. Vi har turen att ha många lojala vänner som vill dricka öl med oss, säger McIlhenney.