250 platser bokade -men gästerna uteblev

The Prince Louis ägare reagerade starkt på att många bokade bord utan att dyka upp när puben fick öppna på nytt. Foto: Facebook.

Det var populärt att boka bord när de brittiska pubarna öppnades på nytt. Men mindre populärt att faktiskt gå ut. Nu reagerar en pubägare starkt i sociala media.

 

Det är ägaren till puben The Prince Louis i Braintree, Essex, som fått nog av bokningar där personer sedan väljer att inte dyka upp.

Under förra helgen hade han totalt 250 bokningar där de som bokat valde att aldrig gå till puben.

Samtidigt stod det folk vid puben och ville ha en plats, men de nekades plats.

– Det är själviskt och elakt i dessa tider att bete sig så, tanken på att göra något så hjärtlöst som skadar oss så mycket är värre än vad vi skulle kunna tänka oss, skriver pubägaren i en kommentar.

När bara uteserveringarna får hållas öppna på de brittiska öarna är antalet platser begränsade, och med gäster som inte dyker upp får man personalkostnader som inte matchas av några intäkter.

Efter den helgen har puben ändrat bokningarna. Nu måste alla som bokar betala en deposition på tio pund, och dessutom går bara hälften av platserna att boka online. Övriga platser ges till gäster som kommer till puben.

På så sätt hoppas man slippa att ha tomma platser samtidigt som intresserade gäster nekas att komma in.