San Diego på väg få nytt hett ölområde

Är East Village på väg att bli San Diegos nästa spännande ölområde? Flera satsningar görs nu i just det omårdet.

Ni som varit i San Diego vet att det från början var så att de flesta bryggerier låg utanför själva stadskärnan i San Diego. Men på senare år har området längs med 30:th Street utvecklats rejält med ett stort antal bryggerier och pubar. Dessutom har flera bryggerier som startade sina verksamheter utanför stadskärnan även satsat på en bar längs den populära gatan.

Kanske växer nu ännu ett sådant område fram i centrala San Diego. Det är i East Village som det på kort tids annonserats ut flera nysatsningar. Melvin Brewing från Wyoming har bestämt sig för att bygga en bryggeripub i stadsdelen och även Duck Foot Brewing gör en satsning där man bland annat lockar med glutenfri mat.

Nu står det klart att även Amplified Ale Works satsar i området. Bryggeriet grundades 2012 i Pacific Beach och har blivit ett uppskattat bryggeri i den tuffa konkurrensen. Satsningen innebär en restaurang med de flesta av bryggeriets öl på fat. Något bryggeri blir det dock inte i de nya lokalerna, utan ölen kommer till största delen att bryggas i det bryggeri som man satsade på 2016.

Tidigare i år har även Amplified öppnat ett nytt taproom vid sin anläggning i Pacific Beach.

I East Village hittar vi även Monkey Paw, som nu är ute till försäljning efter att Coronado vill sälja. Där är det ännu inte klart med ny ägare.