Dom kan servera öl – men kan dom brygga?

Bildspel

Bild 1 av 7

Jesper Lindberg från Electric Nurse var diplomatisk och valde inte något av ölen före det andra.


 

De kan servera öl. Men kan personalen på Brewers Beer Bar brygga öl? Nu vet vi svaret.

Det var i ett samarbete med Electric Nurse som Brewers Beer Bar tagit fram två india pale ales och samtidigt skapat en intern tävling bland barpersonalen. Under två dagar bryggdes nämligen två olika öl, ett med gänget från Magasinsgatan och ett med gänget från Tredje Långgatan.

Under torsdagen var det premiär på de båda barerna, och det är inte så svårt att räkna ut vilket öl de respektive barerna tyckte bäst om.

– Vilken som är vilken? Det är vår öl som smakar något, sade Marcus Blomgren när han serverade de båda ölen i varsitt glas.

– Vår är faktiskt lite bättre, så är det. Det måste du skriva sade Petter Schymberg.

För att få en annan uppfattning tog vi vägen till Tredje Långgatan också. Där var det förstås lite andra tongångar, ända tills Laurance Barwood uttalade sig.

– Magasinsgatan är klart bäst, sade han och fick utstå protester från kollegorna.

Det visade sig nämligen att Barwood fuskat lite och varit med när gänget från Magasinsgatan bryggde sin öl. Annars var det klart bäst uppslutning när gänget från Tredje Långgatan bryggde sitt öl.

Var det då någon stor skillnad? Ja, det öl som var bryggt av Magasinsgatan, och Barwood, var lite mer modern i New England-stil och fick nog de flesta rösterna av de som var på plats för att prova.

Jesper Lindberg från Electric Nurse provade båda och var lite mer netutral.
– De är ganska lika varandra, sade han.