Du kan bestämma var Brewdog öppnar bar

Vill du vara med och bestämma var nästa Brewdog-bar ska byggas i Europa? Nu har du chansen, men det krävs en del investeringar.

Brewdogs Equity For Punks har varit en succé i flera år. Totalt har man samlat in 59,5 miljoner pund, närmare 700 miljoner kronor, och den senaste kampanjen är nära att nå sitt mål på 20 miljoner pund.

Nu utlovar Brewdog också man tänker satsa på barer i de städer som satsar mest pengar. Om personer från en stad satsar 500 000 pund, drygt 5,8 miljoner kronor, kommer Brewdog att bygga en bar i just den staden. Om man når 1,5 miljoner pund utlovas att det dessutom blir en bryggeripub.

Sverige har redan fyra Brewdog-barer och två till är på väg, och svenskarna gillar verkligen Brewdog. Den slutsatsen kan man dra av att Sverige är ett av de fyra länder där över 1000 personer har satsat pengar i Equity For Punks. De övriga länderna är Storbritannien, Tyskland och Finland.

Sverige är det land där näst flest personer satsat pengar. 2141 personer har satsat på Brewdog och bara Storbritannien, med hela 58377 investerare ligger före.