BRYGGARENKÄTEN

Sahtipaja satsar mer på surt och mjöd

Timo Krjukoff tänker satsa på mer mjöd och mer suröl under 2019. Foto: Ronny Karlsson.

Timo Krjukoff och hans Sahtipaja har som vanligt haft ett spännande år. Här är hans svar i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?
– Både att MeadMe Batch #2 Bourbon Vanilla blev rankad som nummer 1 på Ratebeer Awards 2017 och att vi vann mest guld i the Mazer Cup 2018 bland alla tävlande mjöderier.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?
– Har inte sammanställt detta men drygt 10 000 liter öl, mjöd och cider.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– Oppigårds är stabila med sina öl som alltid och det är väldigt roligt att se har visat en hel del bra små batcher med bland annat surisar på festivaler.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?
– Gårdsförsäljningen vilket skulle betyda mycket för småbryggerier att få ut sin öl bättre på närmarknaden och samtidigt locka fler att prova på deras öl.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– Dels att skala upp mjödproduktionen och även att färdigställa Smedjan och min surölsproduktion.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Det finns många, men min fru Lotta så klart. Med henne kan jag dricka öl utan att behöva snacka öl.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Sahtipaja satsar mer på surt och mjöd

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer