Klassiska ölen på väg i nya versioner

BRYGGERIENKÄTEN

Anna Källberg och Alexander Edén ser fram emot nya versioner av God Lager under 2021. Foto: Pressbild.

En klassiker både som folköl och alkoholfri öl. Det är några av nyheterna för Nils Oscar under 2021.

 

Det är Alexander Edén som svarar på frågorna och här är alla hans svar.

 

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?

– Efter ett väldigt speciellt år och om man ser tillbaka på det hela så har det skett en del stora förändringar som kan relateras till corona. Det som märkts mest är köpmönstret hos våra kunder då restaurangbranschen håller på att gå under samtidigt som systembolaget ökar och blivit väldigt viktiga för oss. Våra bryggare har fått jobba väldigt hårt efter permenteringarna i våras och en väldigt bra sommar och höst så nu börjar vi komma ikapp med allt igen.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?

– Oj den är svår att svara på, det händer mycket under 2021 men några roliga saker som händer är att alla våra produkter får nya snygga etiketter, vi lanserar God Lager Alkoholfri och God Lager 3,5% som vi är väldigt stolta över, vi går mot att bli mer och mer ekologiska och sen ser vi självklart fram emot en sommar som förhoppningsvis är mer eller mindre coronafri så vi kan fylla vår uteservering på Gamla Brygghuset.

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna

– Det finns självklart otroligt många bra bryggerier i vårt avlånga land men det finns ett bryggeri som konstant imponerar på mig och gör något som ingen annan kan och det är Brekeriet. Otroligt bra produkter med högsta kvalité.

4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.

– Det har släppts väldigt många bra svenska öl i år men ett öl som imponerat allra mest på mig är nog Stigbergets Big Bourbon Barrell Aged Stout och sen för att vara lite partisk så tycker jag att vår egna Baltic Porter är otroligt bra och stilren.

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?

– Bästa lösningen hade antagligen varit att man kommer fram till att varje kund får köpa X antal flaskor, upp till en viss procent för att kunna hålla koll och 20 årsgräns precis som på systembolaget. Det hade varit väldigt roligt att kunna sälja några öl samtidigt som de tar med sig en bit mat hem nu när man inte skall vistas ute i större utsträckning.

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?

– Om man bara får välja ett bryggeri så hade det antagligen blivit Founders, otroligt duktiga och levererar bra och väldigt stilrena öl. Där hade vi nog kunnat hitta på ett riktigt bra öl tillsammans.