Sad Robot satsar på bryggeri och bar

Bildspel

Bild 1 av 4

Baren hos Sad Robot ska hållas öppen oftare framöver. Bland annat flera kvällar under Gbg Beer Week.

Det har tagit sin tid att få ordning på lokalen. Men nu ska Sad Robot satsa mer både på sin bar och sitt bryggeri.

Göteborgsbryggeriet Sad Robot startades 2013 och deras öl har synts med jämna mellanrum på festivaler och lokala barer. Inledningsvis bryggdes ölen hos Vega, men nu ska det satsas med ett eget bryggeri i Aröd.

– Det tar alltid längre tid än man tänkt sig och det har varit mycket jobb med lokalen. Men före jul kom första batchen härifrån och nu ska vi brygga kontinuerligt, säger Ingemar ”Ingo” Jansson.

1000 liter per batch ska det bli och framöver ska det också investeras i en flasklina.

– Det gäller att hitta rätt bara. Du kan brygga på nästan vilken utrustning som helst, men det är en myriad av komponenter i en flaskningsmaskin, säger Jansson.

Han har länge uppskattat framför allt belgisk öl och det är också den inriktningen som bryggeriet ska ha. Åtminstone till viss del.

– Vi kommer att brygga annat men jag gillar belgiskt och tror det finns en marknad för det. Sedan är det svårt att slå de bästa belgarna, men övar man inte blir man aldrig bra.

Fem personer är i dag inblandade i bryggeriet, men det är Jansson som sköter bryggandet tillsammans med Magnus Vasilis.

– Det finns förstås en ambition att kunna leva på detta, det är fantastiskt kul. Vi har en plan, men allt beror ju på hur våra öl tas emot.

Inledningsvis är det fokus på Göteborg, även om det faktiskt redan funnits intresse från andra länder.

Intill bryggverket har det också byggts en bryggeripub. Där är tanken att det ska vara öppet betydligt oftare framöver.

– Det blir en bra chans att visa upp våra öl, säger Jansson.

Inte minst under Gbg Beer Week är tanken att ha öppet och ta emot ölintresserade. Tre kvällar hålls det öppet och bland annat ska det då vara premiär för två samarbetsbrygder, en med Bearded Rabbit och en med italienska Rebels.