Så sålde Iskall – och så smakar det

Bildspel

Bild 1 av 3

Kenny Leandersson och Kim Sjöström var först i kön och fick tag på 20 burkar av det uppmärksammade ölet.

Fem kronor per öl. Det fick fart på de ölintresserade i Göteborg. Det var långa köer när Morgondagens öl Iskall släpptes under tisdagen.

Ni har säkert redan koll på hur Jonas Gustavsson bestämde sig för att ge bort en julklapp till öldrickarna. Fem kronor per öl kostade Iskall, som är ett lageröl.

Det var ett effektivt sätt att skapa intresse. Strax efter klockan sex i morse var Kenny Leandersson och Kim Sjöström på plats i Nordstan för att köa utanför Ölstudion.

– Vi trodde nästan att det skulle vara fler redan då, sedan kom det andra och köade vid åttatiden, säger Leandersson.

Kön gick från butiken och ut genom entrén så det var en hel del som var nyfikna på ölet. Butikschefen Axel Gustafsson såg till att varje kund fick köpa max tio burkar av ölet och det kanske var en besvikelse för de personer i kön som laddat upp med kärror och annat för att få med sig mycket öl hem.

För Kenny Leandersson och Kim Sjöström var jagandet inte slut när de köpt sina öl i Ölstudion.

– Vi ska se om det finns kvar öl i någon annan butik, säger Sjöström.

Efter cirka 20 minuter var de drygt 600 burkarna slut i Ölstudion och det kom rapporter om att ölet gick åt i snabb takt även i andra butiker.

Hur smakar då ölet?

Jo, vi provade en burk i går kväll och kan konstatera att det är ett ganska vettigt öl. Det har en behaglig maltbas med en lätt brödighet och det är ganska välhumlat. Kanske skulle ölet ha mått bra av att vara lite svagare än sina 5,9 procent, men man kan inte få allt för det här priset. Prisvärt? Ja, det vill vi lova!