Så många blir delägare i Göteborgs Nya Bryggeri

Ola Jonsson och de andra på bryggeriet kan glädjas åt ett stort intresse för att bli delägare i Göteborgs Nya bryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

Nyemissionen för Göteborgs Nya Bryggeri blev en succé. Bryggeriet kan nu räkna in över 600 nya delägare.

 

Beernews har tidigare berättat om nyemissionen som Göteborgs Nya Bryggeri genomfört. Kravet för att få vara med och teckna sig för aktier var att man var medlem i stödföreningen Ölinvest, och där steg medlemsantalet snabbt.

Nu har tiden för att teckna sig för aktier gått ut och över 600 personer vill vara med som nya delägare. Det gör att bryggeriet når sitt mål på att samla in en bit över fem miljoner kronor.

– Alla medlemmar kommer att tilldelas minst en post, men alla kan inte få den önskade tilldelningen den här gången, skriver man i sociala media.

Pengarna ska bland annat gå till att bygga ett taproom i bryggeriet i Frölunda, men man ska bland annat också bygga en starkare säljorganisation och jobba med marknadsföring av bryggeriet.

Göteborgs Nya Bryggeri startades av ett gäng entusiaster som tidigare jobbat på Pripps bryggeri i samma lokaler. Deras bäst säljande öl är Starkpilsner som finns på Systembolaget runt om i landet.

– Vi vill rikta ett enormt tack till samtliga som har tecknat sig för aktier och valt att vara med på resan mot nya och stora framgångar!