Miljonsatsning görs på robot och taproom

Göteborgs Nya Bryggeri satsar stort genom att ta in nya ägare i bryggeriet. Vd Ola Jonsson hoppas att det ska ge över fem miljoner kronor.

Göteborgs Nya Bryggeri har stora planer. Nu får medlemmarna i Ölinvest äntligen köpa aktier i bryggeriet och det ska ge pengar till en kraftfull marknadssatsning med bland annat ett taproom och fler anställda.

 

Göteborgs Nya Bryggeri har ända sedan starten 2014 haft en trogen supporterskara. Ölinvest är en ideell stödförening som aktivt jobbar med att stötta bryggeriet och nu ska det samarbetet utökas.

Alla de närmare 3300 medlemmarna i Ölinvest får nu möjlighet att köpa A-aktier i bryggeriet.

– Vi vill ge de personer som är med och stöttar möjligheten att vara med på resan, säger bryggeriets VD Ola Jonsson.

Det handlar om cirka 15 procent av företaget som medlemmarna får köpa, och det ska ge värdefulla pengar in till bryggeriet.

– Vi hoppas på 5,1 miljoner kronor, men kan gå upp till sex miljoner, säger Jonsson.

Pengarna ska gå till en ambitiös satsning på att vidareutveckla bryggeriet. Man har redan tagit över nya lokaler på 825 kvadratmeter vid bryggeriet och det ger totalt en yta på 2100 kvadratmeter.

Ola Jonsson ser fram emot storsatsningen som ska lyfta Göteborgs Nya Bryggeri på flera olika sätt.

Dessutom ska man flytta tapplinan och investera i nya tankar. Flera nya säljare ska anställas, man ska satsa mer på marknadsföring och bygga taproom vid anläggningen i Frölunda. Man planerar också att investera i en robot som ska göra arbetsmiljön vid paketeringen betydligt bättre.

– Vi tar nu nästa steg och vill satsa, säger Jonsson.

I dag bryggs det runt 450 000 liter hos Göteborgs Nya Bryggeri, och med alla nya tankar på plats ska man kunna brygga upp till 2,4 miljoner liter per år. Bryggverket på 5000 liter ska man klara sig med en bra bit in i framtiden.

– Det här känns spännande och vi behöver ta det här steget. Vi ska ytterligare stärka våra varumärken och då handlar det både om Göteborgs Nya Bryggeri och om Gothenburg Brew, säger Jonsson.

Emissionen är riktad till medlemmarna i Ölinvest som idag fått ta del av prospektet och teckning av aktier börjar i nästa vecka. Den som är intresserad kan bli medlem i föreningen och här kan du läsa mer om erbjudandet.